tiistai 13. lokakuuta 2009

Pidän pilvistä

Sanotaan, että nykyihmisen olisi hyvä katsella kauas, horisonttiin. Se tekee hyvää fyysisesti ja henkisesti.

Kaupungeissa emme juuri näe horisonttia, tähdistä puhumattakaan, näemme naapurin verhoja ja talojen silhuetteja...lähellä. Elämme tässä ja nyt, pikku ympyrässämme; tuijotamme läppärin näyttöä tai edellä ajavan takavaloja vaikka silmiä särkee.

Haluamme olla läsnä samanaikaisesti kaikkialla. Puhelimissamme on pikavalinta kavereiden tässä ja nyt hetkeen, blogeihin ja naamakirjaan. Jolleivat kaikki sataneljäkymmentäkaksi kaveriamme tiedä, että juon kahvia nyt, emme ole olemassa.

Tuntuu, että sanonta carpe diem - tartu hetkeen - käsitetään roiku reaaliajassa, ei suinkaan, että uskaltaisimme kiinnittää benjiköyden hetken mahdollisuuteen ja hypätä uskoen sen kantavan tulevaan.

Horisontti. Se on mahdollisuus, avoin kirja. Sinne ei pääsee, sitä ei aina näe. Onneksi on pilvet.

Pilvet ovat kaukana, silmät lepäävät niitä katsoessa. Pilvet ovat luonnon tulkki olevasta ja tulevasta. Poutapilvi...sadepilvi... aavistus tulevasta. Entäs pilvetön taivas, sitähän me usein lomalta haluamme. Poissaollessaankin ne siis muovaavat mielialojamme.

Sota-aikana lotat opetettiin tulkitsemaan pilviä. Silloin ei tosin maattu selällään heinikossa ja leikitelty muodostuvilla kuvioilla, vaan tulkittiin tarkasti säänmuodostusta ja korkeuksia.

Minä pidän pilvistä varauksettomasti. Ne saavat aina hyvälle tuulelle ja ajatukseni lentoon. Myrskypilvissä on oma viehätyksensä, se upea voima mikä niistä huokuu. Mieli lepää, silmä nauttii ja etsin löytää...

Pilvet ovat samanaikaisesti lähellä ja kaukana. Mielessä ja taivaalla. Sataessaan alas ne
jopa tuntuvat iholla.

2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia taas Hörvelö.
  Joku siinä horisontissa sielua viehättää. Liekkö kun näkee kauas, eikä näy vihollisia ;D Jos mennään näin perustuksille. Mutta ihanaa on katsoa kun möhkyläpilvet kulkee ja maa kaareutuu alla..
  Kiitti kuvista ja ajatuksista! Odotan lisää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tai siellä kaukana kaikki näyttävät samalta, omat ja viholliset :)

  tätä sivustoa olen suunnitellut pidempään, Hörvelö harjoittelee perspektiivillä;) toisilla sivuilla, mutta se on kapeampi.

  Kuvista vaan on runsaudenpula, kun ovet kolmessa paikassa :D
  Rakkaimmat laitan kirjaan!
  PuuHaa on hyvä olla...

  VastaaPoista