torstai 31. joulukuuta 2009

Pidän vuoden viimeistä päivää



Vuoden vaihtaminen on taas edessä. Vietimme sen kahdestaan ja kokkailimme mieluisaa suolaista. Päivälliseksi nautimme vorschmackia perinteisillä lisukkeilla eli suolakurkuilla ja punajuurilla sekä smetanalla. Hiukan teimme myös hyvää perunasosetta seuraksi. Tämä vorschmack oli purkista suoraan, melko miedon makuista, konstailematonta. Silli maistui mukavasti, muttei liikaa. Juomana käytimme hyvää humaloitua olutta ja snapsit jätimme pois.





Istuimme iltaa ja höpöttelimme niitä näitä, mietimme mennyttä vuotta ja totesimme sen olleen varsin mukavan. Pikku suolaiseksi väkersimme chapatalle chilikastikkeella maustetun jugurttitahnan, johon tuli paljon valkosipulia. Kuumalle pannulle laitoimme öljyyn yhden viipaloidun valkosipulin kynnen ja paistoimme siinä katkaravvyn pyrstöihin nopsasti värin pintaan.



Leipäjuusto on helppo, neutraali herkku. Tällä kertaa kiepautimme päälle kylmäsavuporoa ja suikaleen paprikaa. Kolmantena suolaisena oli jugurtilla yhdistettyä hienonnettua kananmunaa, dijonia sekä tilliä ja toki aina suolat ja pippurit selkään. Tahna ruispalan päälle ja komeuden kruunasi graavisiika. Ruokajuomana oli kivennäisvesi, se sointui kaikille. Siinä sivussa toki vajensimme olut sekä punaviinivarastoa sopivasti. Liikehdintä ja pauke pihalla kiihtyi puolta yötä kohden mennessä. Meilläkin oli muutama pamaus ja liityimme naapurien joukkoon viereisen pellon reunaan tähtisadetuksesta nauttimaan. Rapsakka pakkanen ei haitannut ja näkyvyyskin oli vallan mainio. Sinne jäi vanha vuosi.



Vuosi 2010 alkoi tinan valannalla. Minä sain veneen, toivon mukaan se tuo matkoja tullessaan.





Ulkona seisoskelun tuoman viileyden poistimme kupposella kunnon irkkukahvia.






2 kommenttia:

  1. Kauniita annoksia ja drinkkejä!
    Irkku kahvi maistus mullekin, vaikken muuten viskistä silleen tykkää!
    Hyvää alkanutta uutta Vuotta Manna!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, seijastiina. Hyvää alkanutta vuotta myös Sinulle!

    VastaaPoista