tiistai 15. joulukuuta 2009

Pidän reissukokkailusta

Kumma kyllä, edes lomareissulla ei jaksa jokapäivä syödä ravintoloissa *virn*. Aina pyrimme saamaan huoneistohotellin. Pääasiallisin syy on toki saada se jääkaappi, mutta mahdollisuus kokkailuun on mukavaa. On kiva kokeilla parilla kattilalla ja väärin tiskatulla teflonpannulla mitä syntyy. Vielä, kun et kaupassakaan aina ymmärrä tuoteselosteita, päättelet vaan, saa välillä kokea pieniä yllätyksiä suuntaan jos toiseenkin. Aina ei ole tarjolla edes aamupalaa pikkuhotellista, mutta siinähän se menee aamiaisen kokkailu kuin välipalankin.

En ole vaalean leivän sydänystävä, mutta ihania , pikanttia salamia ja tuoreita tomaattia seuranaan, menee paahtoleipäkin nurisematta alas, varsinkin kun voitelee toisen puolikkaan paksulla aiolilla.

Mukavaa on myös istahtaa parvekkeelle kahvikupposen kera ja lueskella tai vain ihmetellä ohikulkevaa maailmaa.

Eihän kokkailu hotellissa välttämättä edullisemmaksi tule, kun kaikki pitää ostaa. Ranskalaiset ja puolikkaan grillatun kanan saa muutamalla eurolla. Maussa niihin verraten kuitenkin voittaa. Perusmausteita olemme oppineet kuljettamaan mukana, omassa pussukassaan kuin aurinkorasvat konsanaan. Voita saa pikkupaketeissa, oliiviöljyt ovat herkullisia sekä edullisia ja peltisen rasian saa särkymättä tuotua suomeen. Euron viinissäkin raattii hauduttaa vaikka mitä. Erikoisemmat mausteet ovat usein edullisia ja niistä saa itselleen tuliaisia täydentämään kotivarastoja. Viime reissulta tuli suomeen savustettua paprikajauhetta, oliiviöljyä ja paellasahramia. Valmista maustesekoitusta paellaan tai riisiruokiin, jossa on mm. sahrami mukana. Ja tietenkin erinäinen määrä erilaisia anchoja, simpukoita ja muita äyriäissäilykkeitä, osaa niistä toki jo suomestakin löytää, mutta ei niin edullisesti eikä ainakaan yhtä vaivatta.

Eikä mikään voita illanistujaista lämpimässä yössä omalla patiolla yön ääniä kuunnellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti