perjantai 27. marraskuuta 2009

Pidän näkemistämme maisemistaKanarian saaret ovat Floridan korkeudella. Gran Canaria on saarista kolmanneksi suurin ja Afrikan rannikolle matkaa pari sataa kilometriä. Sitä kutsutaan pienoismantereeksi, sillä saarella on useita ilmastovyöhykkeitä; trooppisesta sknadinaaviseen. Saaren alkuperäisväestöä kutsutaan kanarioiksi. He ovat muuten kookkaita ja vaaleita. Juttelimme yhden kanarion jälkeläisen kanssa, Berryn, hän sanoo isänsä olevan pitkä ja vaalea sekä sinisilmäinen, toisin kuin hän itse. Hänen neljä tyttöään ovat lyhyitä ja tummia kuten äitinsä, mutta poika on pitkä, vaalea ja sinisilmäinen. Kukaan ei tiedä mistä alkuperäiset tulivat. Isabella ja Ferdinand liittivät saaret Espanjaan vuonna 1483.
Vaikka suurin osa kaupungin edustalla oleva Atlantin rantaviiva on hiekkarantaa, alkuperäistä, ei saharasta roudattua, on matkalla myös kallioita ja jyrkää seinämää. Mustaa vulkaanista laavakiveä ajoittain upeina esiintyminä.
Tuntui kivalta lukea roska-astian päältä teksti; auta meitä pitämään puistonne siistinä. Mielelläänhän sitä auttaa, kielto sen uhman saa aikaan. Palmupuut on puita vaan. San Augustinin puistokäytävää. Asvaltti, tai mikä lie päällyste jalkakäytävällä olikaan, on värjätty vihreäksi. Pehmeää silmälle.Rantaviivaa Inglésistä Maspalomasiin ja Meloneerasiin on monta kilometriä. Välillä upeaa hiekkadyyniä, jossa mm. tässä olevat kasvustot ovat rauhoitettuja, mutta reititykset ovat selkeät. Dyyneille en kameraa raahannut, hiekkaa suut ja silmät täynnä muutenkin. Päivittäin kaksijalkaiset sopulit vaeltavat tuota hiekkaista katua edestakaisin. Kuva on tuuliselta aamulta, mutta keskipäivän aikaan ruuhkaa on enemmän kuin kesäisellä Espalla. Välillä on ueita kilometrejä rajattoman rusketuksen aluetta sitä haluaville, siellä sujuvasti lenkilläkin meidän häveliäämpien seassa. Onneksi on aurinkolasit keksitty.Golffia ja rajatonta rusketusta taustalla. Maspalomas.


Kun tuulee, hiekka pöllyää ja dyynit muuttavat muotoaan.
Kaihoisasti katselin myös vuorille, mutta ei tällä kertaa Pinja Madonna, ei tällä kertaa.1 kommentti: