keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Pidän roskattomasta luonnosta

Mikähän siinä onkin, että enemmän kuin kerran olen miettinyt tyhjien pakkauksien painoa. Miten jokin tuote tyhjennyttyään tulee painavammaksi, sitä ei jakseta viedä pois tai edes siirtää asialliseen paikkaan. Tänä talvena on lunta tullut hirmusti ainakin Porvoon suunnalla, lumi on "siistinyt" maiseman säännööllisesti. Itse olen http://www.roskapaivassa.net/ liikkeen henkinen jäsen. Facebookissa olen fani saadakseni tietoa missä liike menee, käytännön arjessani siirrän eteeni tulevia roskia niille kuuluviin paikkoihin, jäsenmaksua en ole maksanut. Lumet katoavat tänäkin vuonna vääjämättä, viimeistään ennen juhannusta väitän. Luontomme on yhteinen asia. Kaikki ei maisemoidu. Yritän omalla esimerkilläni viestiä tapaani ajatella, lajittelen omat roskani ja tarvittaessa myös toisten unohdukset.

Täten haastankin Sinut; siirrä eteesi tullut roska sille kuuluvaan paikkaan, mieluiten päivittäin, mutta ainakin kun niitä eteesi tulee, ei stressiä eikä marttyyrejä.

"Roska päivässä ja syvempi mielihyvä"

tätä ajattelin seurata, mitä sille tapahtuu, viemärityöt alueella ovat päättyneet


2 kommenttia:

 1. Minä pidän myös roskattomasta luonnosta :/
  on inhottavaa esim. kun mennään luontoretkille, nuotion ympärys on kuin pyörremyrskyn jäljiltä ja siivoton, on siinä ilkeä olla sitten ja alkaa ensin siivoomaan.
  En voi käsittää miksi jotkut ei viitsi siivota jälkiään :(

  VastaaPoista
 2. Se on surullinen näky, toisaalta todistaa, että tuollaisia paikkoja tarvitaan ja hyvä, että niitä on.
  Eniten minua vieläkin ihmetyttävät keskellä ei mitään olevat, ei edes polkua...roskat. Niille on se hienonimikin; kulttuuriroskat!

  Olutpullot/tölkit pääasiassa...
  niistä saa itselleen pikku palkankin viedessään palautusautomaatille :D

  VastaaPoista