sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Pidän tästä kuvasarjasta


Lähdimme sunnuntai ajelulle aikamme kuluksi Lintuinmaalle. Pysähdyimme myös Siikalahden viimeisellä parkkipaikalla. Tien molemmin puolin on mahtavat lintualueet. Kaksi tiiraa istuskeli kaikessa rauhassa kyltin päällä meistä välittämättä. Hetken kuluttua etummainen lehahti lentoon. Kaivoimme kiikarit ja laitoimme takkia päälle, sillä keli oli tuulinen. Toisaalta tuulen tyyntyessä itikat istahtivat surutta imemään. Hetken kuluttua kyltille jäänyt aloitti kirkumisen ja tajusimme sen olevan poikasen.

Viereisessä kosteikossa alkoi tapahtua, tiiraemo nappasi vedestä kalan ja toi sen näkäiselle poikaselleen.


Poikanen ei kalaa kauan hotkaissut. Hetken linnut istuskelivat vierekkäin, emo suki poikastaan. Sitten se ravisteli itseään. Höyhenpeitteeseen oli ilmeisesti jäänyt kosteutta sukelluksesta. En edes huomannut pisaroita, ennenkuin koneelta. Mietin vain miksi lintu heilui, heh.

Saatuaan vedet ravisteltua, emo lehahti lentoon. Hakemaan lisää kalaa nälkäiselle poikaselleen. Kesti hetken ja poikanen alkoi äännellä, emo vastasi kirkuen, syöksyi veteen napaten kalan ja toi sen poikaselleen... Kiertokulku jatkui...5 kommenttia:

 1. Tämä kuvasarja on loistava. Siikalahti on hyvä paikka vesilinnunpojalle, ruokaa riittää ja joku ystävällinen on sille tehnyt mukavan järvinäköalalla varustetun istuskelupaikankin =)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuvasarja todella.
  Minäkin pidän noista kuvista.
  Tiirat on kauniita :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa Manna!

  VastaaPoista
 3. Demetrius, kiitos. Kolusimme Hiitolanjoen varret ja Siikalahden upeat paikat. Minä olen lintujen suhteen totaalinen amatööri, mies semiammattilainen aikoinaan. Unohtanut latinankielisiä nimiä, samoin kuin minä kasveilta, enemmän kuin keskiverto osaa...
  Ja onhan tuo kyltti hyvä paikka istahtaa:)

  Seijastiina, kiitti. Sinäkin pidät lintujen ja luonnon seurailusta, tiedän. Jos joskus ajelette tuollapäin, tutustukaa ihmeessa paikkaan, eikä Heinolasta pitkä matka ole:)

  Olin ensikertaa Siikalahden torneilla, mutten taatusti viimeistä...

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkän tästä kuvasarjasta!

  VastaaPoista
 5. Kiitti, Mailo, joskus sokeakin kana saa jyvän. Tämä todellakin tuli tarjottimella!

  VastaaPoista