keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Pidän lomalöhöilystä


Aamukampa näyttää harvahampaiselta mummolta. Keskittymiskyky on rajoitteinen, ajatus lipsahtaa katseen mukana ikkunasta ulos. Tosin ajatus jatkaa ohi tuon lumisen, hyytävän maiseman. Hiekkaa varpaisiin, pliis. Nuorempana kailotin suureen ääneen, että minä en pidä auringossa makaamisesta, lämmin on kiva, mutta heittäytyä selälleen ja tehdä... eimitään; ei mun juttuni ollenkaan. Naisella on oikeus muuttaa mieltään, eikö. Viime keväänä kokeilin ja totesin, että kyllä minä jaksan aurinkotuolissa löhötä ja lukea dekkareita, välillä pitää tosin saada pulahtaa veteen ja siiderin pitää olla kylmää. Nestehukka ei ole lempieläimeni ollenkaan.
Saas nähdä onnistuuko mieheltä sama. Hän on poika varjoisilta kujilta, paahdetta pakoileva. Kovasti tuo vannoo lukevansa varjon alla ja tekee samalla empiiristä tutkimusta egyptiläisten oluiden laadusta. Tuo ei ole leikin asia. Entinen olutseuran tappi. Voin kuvitella muutaman "luennon" kuulevani, ei haittaa, se onnistuu silmät ummessakin.

Tänä syksynä jopa asiakkaatkin ovat kommentoineet, että varsin kummallinen syksy. Kummallinen siksi, että asiat kasaantuvat ja ovat monikerroksellisempia kuin totutusti. Kaikilla on kiire jonnekin, epämääräinen lähtölaukaus on ammuttu, mutta kukaan ei tiedä milloin ollaan maalissa. Pää humisee vielä pitkään kotiin päästyä. Jaahas, mikähän se aurinkorasvatilanne onkaan. Mikäs on elviksempää, kuin mennä sivuapteekkiin ostamaan kovasti kertoimia, kun pakkanen paukkuu nurkissa. Viimeksi apteekin myyjätär kaivoi tiskin alta afters sunin ja sanoi, että tämän sai kesällä kaupantekijäisiksi, mutta saat sen nytkin. Tarjous oli ohi, mutteivat ne enään olleet hittituotteita. Mieluiten ostettiin pakkasvoiteta poskenpäihin. Lauhtuvaa ja lumisadetta ennustellaan. Pyramiidien juurella hipoo kolmeakymmentä lämpöastetta. Kaksi työpäivää, kyllä mä ne jaksan.

3 kommenttia:

 1. Tuo on totta,että jokaisella ihmisellä näyttää olevan kiire,aina vaan jonnekin,eivätkä tiiä edes minne.:D.Hienoja kuvia ja ollaanko sitä oltu lomailemassa jossain ilmeisesti kuvista päätellen.Mukavaa joulumieltä ja odotusta♥

  VastaaPoista
 2. Minulla on ajatukset kääntyneet samaan suuntaan; nyt voisinkin jo lojua, lukea kirjaa ja olla tekemättä mitään. Siinä vain se, että se todellakin vaatiin jonkun muun ympäristön kuin kotiolot ;D
  Mukavaa lomaa!!

  VastaaPoista
 3. Tansku, kuvat ovat vuoden takaiselta Gambian reissulta.

  Teija, kummallista sinänsä, että mulla ei helmoissa pyöri pienet muksut, mutta aikaa ei tunnu olevan kirjan lukemiseen. Nuorena on muuta tehnytkään, kuin olin nenä kirjassa. nyt lukeminen yhdostyy lomaan. Kiitos, nyt tulee löhöilyä ja historiaa.

  VastaaPoista