torstai 5. elokuuta 2010

Pidän porraskäytäväni pikku siivekkäistäKuvaamani perhoset ovat pääosin Ruokolahdelta, mökkipaikkakunnaltamme. En kovin pitkiä bongausmatkoja ole siellä tehnyt, vielä. Porvoo on silmiinpistävästi suppeampi tarjonnaltaan. Täällä en tosin vielä "saalistus" mielessä ole pitkällä liikkunutkaan. Muutaman kerran olen pahrustellut uuden macroni kanssa intoa täynnä kuin ilmapallo ympäri Hamaria ja kamppulaa, melko laihoin tuloksin perhosmielessä.


Pari iltaa sitten kapusin viereiselle kalliolle suistomaisemaa kuvailemaan. Harjoittelen pitämään käsivarassa horisontin suorassa, siis näkymässä:) ja kittilinssini laajapäällä näkymien vangitsemista. Siis kamerassa oli kiinni 18-55mm kitti, ei kovin valovoimainen. Asun luhtitalossa, jossa yhdessä porraskäytävässä on neljä asuntoa. Asun toisessa yläkerran huoneistoista. Tulin kotiin ja mitäpä olikaan porraskäytävä pullollaan...


Ylimmän oletan olevan pihamittarin ja tässä alla olevan pihavarpumittarin, varma en ole. Kaksi siinä välissä, ei hajuakaan. Ensin jo luulin karhusiilikkääksi, mutta ei, ei.


Tästä alemmasta ei minulla ole edes suuntaa mistä etsisin. Haasteellista oli kuvata portaikossa, kun etäisyyttä sai vain vinosti. Kaikesta tiedosta olen ikikiitollinen, nämä ovat tunnistamattomieni listalla.

Tätäkään en tunnista
Ilmeisesti heinäkoisa
Mutta tämä se sitten oli paras. Ruokolahdella näkyy kiitäjiä aina silloin tällöin, mutta en todellakaan ole ehtinyt perään, ovat aina päässeet yllättämään. Aika kultaa muistot, silloin kun ei kameraa ollut, nehän likipitäen söivät kädestä. Heh, no ei todellakaan. Siis eivät ilmesty, kun olen terassilla passissa kiikarin ja kameran kanssa :) Alakerran pikkuisen rattaiden pyörän vieressä odotteli horsmakiitäjä. Ei hermostunut kuvaamisesta, mutta en uskaltanut siirtää rattaita, että olisin saanut kuvan edestäpäin. Ajattelin jo suruissani, että onkohan menehtynty lasiportaikossa. Sinne välillä eksyy kaikenlaista, varsinkin lintuja, mutta yleensä osaavat ovien edustojen avoimesta tilasta takaisin luontoon. Aamulla oli kadonnut. Möllötti siinä iltaunillaan ilmeisesti ja otsallaan oli lappu; kävit sitten merta edempänä kalassa!

5 kommenttia:

 1. Mukavia siivekkäitähän teillä siellä onkin, toivottavasti joku tunnistaa tuntemattomat, nin käyn kurkkaamassa uudestaan.
  Alin ja ylin on kauniit :)

  VastaaPoista
 2. Siinä se taas nähdään, ei kannata lähteä porraskäytävää kauemmas perhostamaan... On kaunis tuo horsmakiitäjä, en ole koskaan perhosena nähnyt, mutta useinkin kuvannut sitä toukkana, sellainen herkullisen näköinen lakupötky syödä rouskuttaa horsmanlehteä.

  VastaaPoista
 3. Näinhän siinä usein käy, lähtee merta edemmäs kalaan ;) Hienon porukan saitkin kuvattua, alin on hauskan näköinen!

  VastaaPoista
 4. Nuo kaikki mittarit, kehrääjät, kiitäjät, koisot ja mitä kaikkea niitä onkaan, näyttäytyvät minulle niin samannäköisinä, etten kyllä tunnista. Horsmakiitäjäkin on tuntematon, mutta kaunis se on.
  Aina opimme uutta.

  VastaaPoista
 5. seijastiina, kiitti. Ja kiitos kipinästä, aloitit toisen blogin ja minä sain aikaseksi kolmannen; pitkään muhineen ajatuksen vuoden kierrosta wanhan kansan mukaan.

  irma, mietinkin, että pitäisiköhän päivystää ensi yö tuossa porraskäytävässä! Minullakin on muutama kuva siitä lakupötkylästä ja ensin luulin sitä hännänhuippua pääpuoleksi. Että pitää kaikki alkaa alusta vielä tässä iässä, ihanaa ;)

  Elisa, kiitti, mieskin sanoi, että olen vaan niin hätäinen:) Porvoo laittoi tarjottimelle, mitä voi löytyä, kun en muutoin hoksaa. Lupautui paikallisoppaaksi lähikosteikoille ja soille...

  Pehmyt piirto, siis tuttu tunne, ei saa kuvia ladatessa muuta tagia laitettua kuin; tuntematon. Pari vuotta sitten kaikki olivat perhosia, osa lentää valossa osa pimeämmällä:D Tuo uuden oppiminen se minullekin on paras kannustin, imee kuin lentohiekka, muttei ahdista.  tuo horsmakiitäjä on muutes n. naisenvaaksan kokoinen, ei ollut mitään laittaa vierelle. Ruokolahdella oli sireenikiitäjiä ja kunnioiutksesta mykkänä isännän kanssa olimme varmoja, että kolibreja on tullut idästä :)

  VastaaPoista