keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Pidän vuodenaikojen vaihtelusta


Suolainen on suolaista ja makea makeaa. Terveellinen leivos ja vähäsuolainen silli eivät ole minua varten. Jos aina pitää juhlavaatteita, milloin saa kuningatar elämyksen? Kun syö porkkanakakkua, porkkanaperunamuussia, porkkanalettuja, lisää lihapullataikinaankin porkkanaraastetta... Maistuvatko uudet porkkanat herkullisilta? Noo, ehkäpä ponttini ymmärrätte.


Asuin perheessä englannin kesätyöni aikana ja toisessa huoneessa asui austraalialainen nainen. Hän kyseli usein miltä tuntuu neljä vuodenaikaa. Oli sen verran Suomeen perhehtynyt. Milläs sen selität? Suomalaiselle se on ruisleipää, itsestään selvää... Usein vaan käy niin, että itsestäänselvyyksiä ei osaa arvostaa. Siinähän se äiti aina on höpöttämässä villasukista ja puhdasta vettä riittää tuhlattavaksi asti. Vai?

Nyt kun meillä on reilun viikon ollut yli kaksikymmentä ja pari päivää jo yli kolmekymmentä lämpöastetta, nurkista kuuluu vali vali. Terveet ihmiset! Sadetta pitäs saada. Kuka edes muistaa viimetalven pakkasia ja lumisateita. Silloin haluttiin kunnon auringon paistetta ja kesäisiä kelejä. Niin, niin, mutta kun ei ole sitä lomaa juuri nyt... Talvella kun nautitaan elämästä, lähdetään etelään. Sitten työpaikan kahvipöydässä kerrotaan suureen ääneen, miten oli koko viikon melkein neljäkymmentä astetta. On se sitten ihanaa!

Nautitaan nyt, eikä vain sitku...
p.s. mä lähden nyt pakastimeen hetkeksi!

4 kommenttia:

 1. Mä meen suihkuun seisomaan ja säälin karvaisia eläimiä : )

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia.Kyllä on täälläkin tarettu,+30 astetta vaan viheltää koko ajan,välillä vähän satelee,mut sais tulla sadetta enempi.:)Hauskaa ja helteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Mayo, mummovainaa sanoi aina, että mikä pitää kylmän pitää kuumankin, siten nuo karvapörriäisetkin varmaan selviävät :)

  Tansku, kiitos. Ruokolahdella helpotti eilen vähän, pieni ukkoskuuro ruikki vettä pariin otteeseen ja hiukan asteet putosivat.

  VastaaPoista
 4. Komeita tomaatteja, liekkö omasta maasta?
  Sellasta se on ,aina nuristaan ja natistaan, minä nautin, antaa hien vuotaa, vielä sitä kylmäkin ennnättää kolotella.
  Huoh...
  Ihanan viileä kuva tuo talvinen! :)

  VastaaPoista