Parhaimmillaan mansikat ovat tuoreena, joskus voi dipata sulaan suklaaseen. Kerran tein mansikkarisottoa, siis ruokaa, ei jälkiruokaa, oli varsin maukasta. Tehdään kuten risotto, mutta jo alkuvaiheessa laitetaan mansikoita mukaan. Ne hajoavat sinne riisin sekaan ja maustavat mukavasti ja antavat hennon punertavan sävyn. Kaikkea pitää kerran kokeilla, no ei sitä omaa veljeä eikä kansantansseja, sanotaan... Mansikkahilloa olen tehnyt vasta kolmena syksynä. Kun poika vielä asui saman katon alla, pakastin aina viiden kilon satsin. Poika ne naposteli talven aikana. Yleensä pelkän rahkan joukossa, kuten hänelle vieläkin kuulemma uppoaa kaikki marjat. Äitiinsä tullut siinä, että hapanta mieluummin kuin makeaa. Mansikan pH on muutes hapan, sillä tiedolla ei ole isosti merkitystä, paitsi tahroja poistettaessa. Saas nähdä mimmoinen marjasato ensi kesänä tulee. Eikös nyt pidä jo aloittaa se satokauden spekulointi?
Mansikkapiirakkaa ja vaniljalla maustettua jugurttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti